WELCOME TO NOUTATIDINLUME !

marți, 8 februarie 2011

Despre Prietenie .. !


Despre Prieteni . Ceva interesant , cititi , !

Suntem toti oamenii pe care ii cunoastem, suntem toti oamenii cu care am vorbit pret de mai multe ore si ne-au schimbat traiectoria gandirii. Dar ce se intampla cand, dupa fiecare etapa a vietii, stergem cu buretele ani care ne-au legat de oameni pe care ii numim generic prieteni?

Viata fiecaruia dintre noi este un proiect. ’’Oh, si ce proiect!’’ar exclama unii dintre noi. La un nivel simplist am putea spune ca ne propunem cam intotdeauna sa ajungem din punctul A in punctul B. Desigur ca avem mai multe cai prin care putem ajunge in punctul B. Pentru unii munca asidua este cheia, pentru altii conjunctura si norocul sunt fundamentale. Dar pentru o categorie ce are o tendinta crescatoare, lucrurile se rezuma la o schimbare radicala a propriilor valori. Acum, desigur, vor striga conservatorii ca nu se poate asa ceva caci valorile ne sunt internalizate si nu avem cum sa ni le modificam dupa cum bate vantul.
Omul, insa, este o fiinta meteorologica care isi schimba multe dintre principii dupa cum bate vantul. Face compromisuri si sacrificii, isi calca in picioare demnitatea pentru bani si statut. Dar cine suntem noi sa judecam? Problema apare atunci cand arunci pe geam o geanta cu trecutul si pui in acelasi bagaj cu decenta, demnitate, trecut, si prietenii.
Prietenii sunt oamenii aceia care se dovedesc draguti pana interesele tale se intersecteaza cu ale lor. Sau, se dovedesc draguti pana in momentul in care in drumul lor intalnesc anturaje noi. Sau sunt oamenii aia minunati pe care ii suni la 2 noaptea sa le spui ultimele tale drame. Iar ei asculta si tac constiincios cascand. Eu i-as numi prieteni pe acei oameni din viata fiecaruia carora le povestesti despre viitor. Caci oamenilor vechi le povestesti despre viitor iar celor noi despre trecut. Asa-s legile firii.
Atunci cand pierzi un prieten primele ganduri sunt sa te intorci in cochilia ta si sa incerci sa iti gasesti tie greselile. Si cum amorul propriu nu te lasa prada unei gandiri reci, te arunci intr-o razbunare la scara mica. Refuzi tu sa suni primul, sa mai te vezi cu omul caruia i-ai impartasit cele mai mari probleme, de la dramele adolescentine pana la viata ta de familie.
Toate sfaturile care devin agasante sunt formulate pornind de la ideea de comunicare. Comunicarea a devenit un fel de pliant de promovare personala care se imparte la toate gurile de metrou. Dar nu comunicarea e problema ci faptul ca un bun prieten a devenit un alt om. S-a schimbat in bine sau in rau si a hotarat ca, dupa ce incheie fiecare etapa din viata sa productiva sau nu, sa arunce la gunoi anii de prietenie, anii pe care tu ii vezi puri si minunati.
Astfel imi vine in minte urmatoarea intrebare: Cine poate garanta ca peste ani, cand o sa va intalniti pe strada, va veti mai aminti numele celuilalt? Fete cunoscute ce se plimba pe strada… astea sunt relatiile de prietenie. Nu vreau sa neg existenta unor prietenii durabile, pe viata. Poate eu n-am avut acelasi noroc ca si voi in materie de prieteni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu